piquionneFrédéric Piquionne

 

Fødselsdato: 8.desember 1978

Fødested: Noumèa, Ny Kaledonia (Fransk territorie i Stillehavet)

Nasjonalitet: Fransk

Høyde: 1,88 m

Posisjon på banen: Angriper

Debut for Pompey: 08.08.09 mot Glasgow Rangers (H)

Overgangssum til Pompey (antatt): Lån fra Lyon

Pompey: 45 kamper (11 mål), 2009-10

Tidligere klubber: Nimes (2000-01), Rennes (2001-04), St- Etienne (2004-07), Monaco (2007-08) og Lyon (2008-10)

Etter Pompey: West Ham United (2010-13), Doncaster (lån 2012), Portland Timbers (2013-14), US Creteil (2014-15), Mumbai City (2015-) 

Landslagskarriere: 1 A-landskamp (treningskamp) for Frankrike. 8 A-landskamper (2 mål) for Martinique.

Trivia:
- Hadde en spesiell vei til proffotballen der han blant annet var skoselger. Fikk sin første proffkontrakt med Nimes før han senere gikk til Rennes og deretter St. Etienne. I sistevnte klubb fikk han femårskontrakt og trøye nummer 9. Han svarte med 11 mål i sin første sesong, noe som er det høyeste antallet mål han har hatt i en sesong. Etter en middelmådig andresesong scoret han seks mål og hadde seks målgivende i første halvdel av tredjesesongen. Det gjorde mange klubber interesserte. Lyon kom med et bud på 5,5 millioner euro, men det ble avvist. Piquionne svarte med å bli rasende og sa han følte seg behandlet som en slave. Han truet også med å legge opp om han ikke ble solgt. Han ble hatet av klubbens supportere og en krangel med en fan endte med at Piquionne brakk nesen til supporteren. Piquionne fkk en saftig bot, men fikk etter hvert det han ville. Han ble lånt ut til Monaco noen uker senere. Lyon hadde i mellomtiden hentet Milan Baros i stedet.

- Han ble ingen stor suksess i Monaco, men klubben kjøpte ham likevel for rundt 6 millioner euro ved leieoppholdets ende. Året etter solgte Monaco han videre til Lyon for 4,5 millioner euro. Piquionne scoret sitt første mål for Lyon i Champions League mot Fiorentina.

- Etter én sesong i Lyon valgte de å låne han ut til Pompey på et sesonglangt utlån. Han scoret totalt 11 mål for Pompey den sesongen, men kun fem av dem i serien. Pompey nådde derimot FA-cupfinalen denne sesongen (09/10) etter at Piquionne blant annet hadde scoret begge målene mot Birmingham (seier 2-0) i kvartfinalen og det første målet mot Tottenham (seier 2-0) i semifinalen.

- Pompey rykket derimot ned og hentet ikke Piquionne permanent. Avram Grant sluttet også i Pompey-jobben og ble ny West Ham-manager. Noe av det første han gjorde var å kjøpe Piquionne for rundt 1,2 millioner euro. Ble ingen stor suksess i West Ham. Han utmerket seg blant annet med å bli utvist for å rive drakten av seg etter å ha gitt West Ham ledelsen 2-1 sent i en kamp mot Everton. Med en mann mindre på banen klarte ikke West Ham å holde på ledelsen og det endte med nedrykk på Hammers.

- I februar 2013 ble han solgte til Portland Timbers i amerikanske Major League Soccer. 

{flike}

Under ser dere video av målet Piquionne huskes aller best for i Pompey. 1-0-målet i 2-0-seieren over Tottenham i semifinalen i FA-cupen 2010.

 piquionne1

piquionne3

piquionne5

piquionne scorer rangers