Sean Davissean_davis18

 

Fødselsdato: 20. September 1979

Fødested: Lambeth, London, England

Høyde: 1,78 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller

Debut for Pompey: Januar 2006

Overgangssum til Pompey (antatt): 7,5 millioner pund (kom fra Tottenham som del av en avtale som også inkluderte Pedro Mendes og Noe Pamarot)

Kamper for Pompey: 102 kamper (2 mål), 2006-09

Tidligere klubber: Fulham og Tottenham.

Etter Pompey: Bolton Wanders og Bristol City (lån).

Landslagskarriere: 12 U21-landskamper for England

Trivia: Kom fra Fulhams eget akademi, og ble beskrevet av daværende Fulham-manager som et stort talent. Er en av de få spillerne i verden som har spilt i alle de fire divisjonene i det engelske ligasystemet. Han er den eneste som har gjort det med Fulham.  Kun 17 år og 25 dager gammel gjorde han sin debut for Fulhams førstelag i 1996. Han ble linket til flere Premier League-klubber, men ble i Fulham helt til han ble solgt til Tottenham i 2004.

I Tottenham var han mye plaget med skader, og det ble også ellers mye benkesliting. Det ble kun 15 kamper på han fra 2004 til han ble solgt til Pompey i januar 2006.

Spilte en sentral rolle i Pompeys "Great Escape" da Premier League-plassen ble berget i de siste månedene av 2005/06-sesongen. Han var også en del av Pompey-laget som vant FA-cupen i 2008.

1. februar 2009, ble det rapportert at Pompey sa nei til å selge Davis for 3 millioner pund til Bolton. Daværende Pompey-manager Tony Adams ønsket å beholde Davis, og hadde tro på at han ville signere ny kontrakt med klubben. Det gjorde han ikke, og han gikk som Bosman-spiller til Bolton sommeren 2009. I Bolton var han uheldig og ble langvarig skadet tidlig. Valgte å legge opp som fotballspiller da han ble frigitt av klubben etter 2011/12-sesongen. Han hadde da spilt kun tre kamper på tre år. 

Ble personlig kristen i løpet av sin periode i Pompey. Ble da del av en kristen gruppe blant spillerne - leder av Linvoy Primus. 

Som Fulham-spiller ble han i 2002/03-sesongen tatt ut i den engelske landslagstroppen til møtet med Australia. Han fikk derimot aldri sin landslagsdebut. 

Etter at han la opp har han sin egen "spalte" på Fulhams offisielle webside: "The Sean Davis Column"

{flike} 


Videoklippet under gikk sin seiersgang på nettet etter at Sean Davis hadde latt seg irritere over det han mente var filming fra motspilleren i en kamp mot sin tidligere klubb Tottenham: 

 

sean davis9

sean davis10

sean davis16

sean davis18

sean davis jubel

sean davis25

sean davis23