Ricardo Sérgio Rocha Azevedoricardo_rocha4

 

Fødselsdato: 3. oktober 1978

Fødested: Santo Tirso, Portugal

Høyde: 1,83 m

Posisjon på banen: Midtstopper 

Overgangssum til Pompey (antatt): Free transfer

Debut for Pompey: 6. februar 2010, mot Manchester United (0-5)

Pompey: 97 kamper (2009-13)

Tidligere klubber: Braga, Benfica, Tottenham, Standard Liege

Landslagskarriere:

Portugal A-landslag: 6 kamper (0 mål)

Titler: Portugisisk liga (04-05), Portugisisk cup (03-04), Portugisisk supercup (04)

Trivia:

- At Rocha skulle bli en publikumsfavoritt på Fratton Park var ikke selvsagt. Etter noen år i England med Tottenham spilte han i belgiske Standard Liege før han ble signert av Pompey i 2009. I hans debut tapte Pompey hele 0-5 for Manchester United. I begge de to neste kampene for Pompey ble Rocha utvist.

- Vendepunktet kom da han ble kåret til banens beste i semifinalen i FA-cupen mot Tottenham - ledet av Harry Redknapp. Pompey vant kampen 2-0.

- I 2011/12-sesongen kom han på kant med daværende Pompey-manager Steve Cotterill. Cotterill forsvant derimot til Nottingham Forest og Rocha kom inn i varmen igjen. Pompey rykket ned fra Championship, men Rocha ble stemt fram som spillernes årets spiller. Han fikk likevel ikke fornyet sin kontrakt ved sesongslutt av manager Michael Appleton.

- Sommeren 2012 var han på prøvespill i Ipswich og Leeds United. Det endte med at han kom tilbake til Pompey på kortvarige kontrakter under Guy Whittingham, som nå var blitt manager i Pompey. Ved sesongslutt 2012/13 kom derimot ikke partene til enighet, selv om Rocha offentlig sa han ønsket å bli i Pompey. Formann i Pompey, Iain McInnes, forklarte det med at Rocha hadde satt som krav at han i tillegg til å være spiller ønsket å være fotballdirektør.

- I et av lokaloppgjørene mot Southamp*** klarte Ricardo Rocha å hisse på seg alt som var av Southamp***-tilhengere da han skjøt ballen hardt mot deres supportere. Dette kan ses på dette videoklippet. Episoden førte til at hans status blant Pompey-fansen ble enda høyere.

{flike}

ricardo_rocha99 
Ricardo Rocha gråter etter å ha tapt FA-cupfinalen 2010. Kevin-Prince Boateng til venstre.

ricardo rocha og marko futacs

ricardo rocha7

ricardo rocha14