buryBury begravde siste rest av håp for Pompey.

 

Pompey hadde en hel del å spille for; en ørliten mulighet for å nå play-off, en reell til å havne foran Plymouth på tabellen og en god mulighet for en mental oppreisning etter to strake tap. Ute på banen var det ingen ting som tydet på at kampene betydde mest for bortelaget. En nokså kjedelig førsteomgang inneholdt ikke et eneste skudd på mål.

2. omgang ble mer underholdende men dessverre for de drøyt 1.500 bortesupporterne var det Bury som kunne juble for tre poeng. Pompey ville uansett ikke hatt mulighet for play-off siden Plymouth, Charlton og Scunthorpe vant sine kamper. Men det er noe som heter å gå ned med flagget til topps. Den prestasjonen Kenny Jacketts menn leverte på lørdag var derimot av det pinlige slaget, og demonstrerte for alle at vi er et stykke unna Championshipnivå.

Portsmouth-manager Kenny Jackett hadde gjort hele fire endringer på laget som tapte forrige kamp. Jack Whatmough er skadet og ble erstattet av Christian Burgess. Conor Ronan, Oliver Hawkins og Stuart O’Keefe kom inn på laget.  Evans og Haunstrup måtte finne seg en plass på benken, mens Kal Naismith ikke engang fikk plass i troppen.

1. omgang
Gressmatten på Gigg Lane denne ettermiddagen innbød ikke til lekkert pasningsspill, og som så mange ganger før slet Portsmouth med å få satt et skikkelig trykk på hjemmelaget på slikt underlag. Det ble mest hodedueller, langpasninger og en god del dødballer. Her var begge lag omtrent like gode. Eller dårlige. Et godt innlegg fra Ben Close og senere i omgangen fra Jamal Lowe kunne gitt uttelling men verken Pitman eller Hawkins nådde frem til ballen. Lowe hadde også et brukbart skudd men ballen gikk over mål fra skrått hold. Omgangen ebbet ut med 0-0. Det mest positive sett med Pompey-øyne var at Plymouth på dette tidspunktet lå under 0-1 mot Rotherham.

2. omgang
Etter hvilen skjedde det mer. Pompey startet omgangen best og hadde et par halvsjanser på corner. Men verken O Keefe eller Burgess traff med sine avslutninger. Bury hadde så en gedigen dobbelsjanse som ble reddet på streken av Brett Pitman. I andre enden av banen hadde vår toppscorer desverre ikke dagen, og han kom til uvanlig få sjanser. I det 67. minutt skjedde det som ikke skal skje på dette nivået. Keeper Luke McGee, som har vært god i år, brukte for lang til på et tilbakespill og Burys innleide spiss George Miller klarte å pirke ballen inn i det tomme buret. 1-0 og veien frem til en mulig play-off-plass virket uendelig lang.

Portsmouth prøvde men klarte aldri å etablere det helt store presset mot hjemmelagets mål, og etter hvert virket det som resignasjonen bredte seg litt i laget. Conor Chaplin kom inn på slutten og hadde en stor sjanse til utligning med skuddet fra kort hold ble reddet av hjemmelagets gode keeper Joe Murphy.

Hva kan vi ta med oss?
Ingen poeng. Ingen mål. Ingen ære. Ingen spenning inn mot serieavslutningen. Ingen mulighet for å gå forbi Plymouth. Ingenting å glede seg over for supporterne som hadde reist den lange veien nordover og må ta den minst like lange turen sørover. Det eneste vi kan ta med er vissheten om at vi har et stykke vei å gå. Så når Kenny Jackett og hans team nå kan begynne å se frem mot neste sesong er det ingen grunn til å tenke at vi var veldig nære play-off. Når vi kan tape på denne måten mot avdelingens desidert svakeste lag, og står med tre strake tap når det virkelig gjelder: da må Pompey bli bedre i alle ledd hvis vi skal greie opprykk til neste år.

Pompey-manager Kenny Jackett:
"The goal was a mistake from Luke’s point of view. It’s the wrong pitch to take chances on and that was the key moment in the game. We had a lot of the ball and were on top really, getting into Bury’s half pretty quickly, although we didn’t create enough when we got there. We do seem to be running on empty a bit at the moment and have looked quite laboured on the ball"

League One, Gigg Lane, 28. april 2018
Bury FC – Portsmouth 1-0 (0-0)
67. min. 1-0 George Miller

Pompey (4-4-2): McGee; Thompson, Burgess, Clarke, Donohue (Haunstrup 63); Lowe, Close, O’Keefe, Ronan (Chaplin 85); Pitman (c), Hawkins (Kennedy 55)

Gule kort: Thompson, Donohue

Ubenyttede reserver: Bass, Deslandes, May, Evans

Tilskuere: 4,575 (1,525 Pompey-fans)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

jamal lowe76 
Jamal Lowe.

brett pitman90 
Brett Pitman.

oliver hawkins89 
Oliver Hawkins.

nathan thompson82 
Nathan Thompson.

connor ronan89 
Connor Ronan.

matt clarke75 
Matt Clarke.

michael eisner100 
Formann Michael Eisner på plass på tribunen.

kenny jackett80 
Manager Kenny Jackett.

stuart okeefe89 
Stuart O'Keefe.

matty kennedy91 
Matty Kennedy.

luke mcgee depper1 
Luke McGee depper etter å ha rotet det til på Burys scoring.

brandon haunstrup84 
Brandon Haunstrup kom inn på venstrebacken.

christian burgess depper 
Christian Burgess og de andre Pompey-spillerne ved kampslutt.