fans20Det er ikke over før det er over.

 

Portsmouth har fortsatt en teoretisk mulighet for å sikre seg en plass i play - off. For hjemmelaget Bury er det imidlertid klart at det blir spill i League Two neste sesong. Dermed bør det være et heltent bortelag som i hvert fall vil gjøre sin del av jobben og samtidig håpe på at de øvrige resultatene går riktig vei. Bury kan tillate seg å tenke på neste sesong, og de vil antagelig la noen yngre, sultne spillere få sjansen. På papiret er Pompey favoritter, men vi har sett mange eksempler på at spillere med lave skuldre presterer bedre enn spillere som må vinne for enhver pris.

Kampen på lørdag blir sesongens nest siste for begge lag, med mindre det skjer et lite mirakel som gjør at Portsmouth stjeler en play - offplass.

Litt om Bury
The Shakers, som laget kalles, spiller på Gigg Lane i Bury, like nord for Manchester. Det er et stadionanlegg med plass til 12.500, men i årets sesong har laget ikke greid å samle mer enn 3.900 i snitt. Det er et tradisjonsrikt lag, stiftet så tidlig som i 1885. De spilte på øverste nivå fra 1894 – 1912 og i denne perioden vant de også FA – cupen 2 ganger. De slo blant annet Scummers 4-0 i 1903 – finalen så vi har i hvert fall en grunn til å like The Shakers.

Denne sesongen har vært blytung for laget, og de har stort sett figurert på eller ved bunnen av tabellen. Den snart 40 årige spissen Ryan Lowe har fungert som spillende manager siden januar, og han har vært på banen i 6 kamper. Han har imidlertid ikke klart å løfte laget bort fra sisteplassen på tabellen og etter å ha tapt mot Northampton for 2 uker siden var alle muligheter brukt opp. Etter at nedrykket var klart har faktisk laget hevet seg litt og levert uavgjort i to bortekamper mot Doncaster og Shrewsbury.

Hvem skal vi se opp for?
Jermaine Beckford, som er toppscorer med sine 8 mål, er skadet og uaktuell. George Miller, på lån fra Middlesbrough, har også gjort sine saker bra med 6 mål og nominasjon til månedens spiller i League One i mars. Midtbanespiller Jay O’ Shea, som har spilt i Premier League for Birmingham, har scoret i begge de siste to kampene. Det er vel heller tvilsomt om vi får se manager Ryan Lowe på banen, men om han skulle bytte inn seg selv er det en rimelig målfarlig mann som kommer innpå. Han har scoret 70 mål på sine 160 kamper for Bury og totalt 211 mål på 687 ligakamper.

Situasjonen hos oss
Nathan Thompson er friskmeldt og aktuell til en plass i startelleveren. Kenny Jackett må – som vanlig – klare seg uten Stephen Henderson, Christian Oxlade-Chamberlain og Danny Rose. Jack Whatmough og Anton Walkes blir også værende på fysiobenken i stedet for på banen.

Pompey-manager Kenny Jackett
Pompey-manager Kenny Jackett er opptatt av å avslutte sesongen så godt som mulig, selv om det skal mye til for å ende opp på en play-offplass. Han mener spillerne må vise en profesjonell holdning og at de siste to kampene skal vinnes, selv om det kanskje ikke ender med opprykk denne sesongen. Han ønsker seg entusiasme og kvalitet og viser til at det fortsatt er en matematisk mulighet for å nå play-off.

"We’ve two games left and we’re where we have been for the majority of this season – a few agonising points from the play-offs. Our focus, quite rightly, will be on facing Bury and trying beat them – if that takes us there or if we’re left working for next season, it doesn’t matter. If we can’t get into the top six then we still want to finish the campaign in a positive manner ahead of the next one"

Bury-manager Ryan Lowe
"We want to finish on a bit of a high. We went a lot of games losing and I think the last 2 results and performances have been a bit more of us, a bit more of me and what I want from the players. We’ve been working hard all week to do that ,we’ll work hard again today (Thursday) and tomorrow to put a plan in place to potentially win, but also to play some attacking style of football that we know we can play."

Forrige oppgjør
Pompey vant 1-0 sist lagene møttes, på Fratton Park i desember. Målscorer den gangen var Matt Clarke. Hvis vi kan få et tilsvarende resultat på lørdag – og hvis Charlton, Scunthorpe og Plymouth avgir poeng – kan det faktisk bli en spennende avslutning på sesongen neste helg. Da er en hel delegasjon fra Venner av Portsmouth på plass på Fratton Park. Og alle husker hva som skjedde i siste serierunde i fjor.