jamal lowe82Opprykkestoget ruller avgårde. Pompey og Jamal Lowe fortsatt på perrongen.

 

Portsmouth hadde en alle tiders mulighet for å melde seg på igjen i opprykkskampen. I stedet var det The Shrews som kunne juble etter at de forsvarte sin tidlige 1-0 ledelse på en forbilledlig måte. Pompey-fansen må fortsatt vente på den første seieren i 2018. Det var en jevn kamp hvor hjemmelaget strengt tatt produserte de fleste og farligste sjansene, men fotballkamper handler i stor grad om å ta vare på sine muligheter og det var det gjestene som gjorde denne lørdagen.

1. omgang
Hjemmelaget havnet bakpå etter drøyt 20 minutter. En corner ble slått presist inn og James Bolton kunne score sitt aller første mål i ligasammenheng. Kenny Jackett må undre seg over hvordan et forsvar, med gode hodespillere som Clark, Burgess, Hawkins med flere kan la ballen falle ned på femmeteren rett i beina på en motstander. Dette var for øvrig gjestenes første sjanse i kampen. Pompey fikk etter hvert litt fart på spillet, men underlaget var vanskelig og en spiller som Kal Naismith så ut som han hadde glemt skruknotter. Dommeren bidro til å øke temperaturen på banen da han overså minst en soleklar hands innenfor sekstenmeteren til The Shrews. I stedet fikk Gareth Evans gult kort for protester.

2. omgang
Portsmouth hadde ballen mest og skapte etter hvert en del gode sjanser. Brett Pitman kom innpå for Jamal Lowe i det 55. minutt og han kom til minst 3 gode sjanser. Kal Naismith hadde også et godt langskudd som bortelagets keepervikar så vidt fikk slått til corner. I tillegg var det nok en situasjon hvor dommeren kunne gitt straffe til Pompey, men lot det være. Shrewsbury forsvarte seg meget godt og var i tillegg småfarlige på et par overganger, så man kan ikke påsto at resultatet var direkte urettferdig selv om mange vil beskrive det som et aldri så lite ran. Det er jo fullt lovlig å score enkle mål når de blir servert på sølvfat og deretter forsvare seg til et godt borteresultat. Mot slutten av kampen fikk Adam May sitt andre gule kort og Pompey måtte avslutte med 10 mann. Nå venter karantene på May, og det gjør ikke situasjonen lettere på en allerede skaderedusert midtbane. Ingen kan klandre dommeren for utvisningen, begge kortene var greie.

Kan vi lære noe, eller skal vi bare prøve å se framover?
Januar 2018 har vært en begredelig måned for Pompey. Fasiten etter de 5 kampene er 4 nederlag og et uavgjortresultat. Målforskjellen 7-3 på de samme kampene forteller om jevne oppgjør hvor vi konsekvent har trukket det korteste strået. Etter en strålende avslutning på 2017 lå vi på playoffplass og alt så lyst ut. Nå er situasjonen en annen. Er vi blitt så mye dårligere i løpet av nyttårshelgen? Antagelig har det like mye å gjøre med motstanden vi har møtt. I desember slo vi lag som Bury, Northampton og AFC Winbledon, i tillegg til den sterke borteseieren mot Charlton. I Januar har vi stort sett møtt motstandere som ligger over eller rundt oss på tabellen. Kanskje er det bare sånn at vi er litt bedre enn de dårlige lagene og litt dårligere enn de beste lagene i divisjonen? 

Pompey-manager Kenny Jackett
Kenny Jackett var skuffet over flere ting, men han trakk særlig frem vår måte å opptre på ved dødballsituasjoner.

"For the amount of corners we have on a regular basis, we just don’t do enough, while they scored from one they had in the first half. We need to do more from those situations because we should be having more shots and creating more chances."

Shrewsbury-manager Paul Hurst
Shrewsburymanager Paul Hurst var naturlignok svært fornøyd med måten laget fremsto på og at de klarte å forsvare ledelsen når Portsmouth angrep dem i bølger utover i 2. omgang.

"It’s great if you can win more comfortably, but I just feel like there’s been a few doubters and to come here, a big club, a club with its own ambitions of getting in the play-offs, and to keep another clean-sheet against them was big. We had to defend a lot in the second-half. They have very good deliveries from set-plays and they are a big side, but we defended it well. We had a little bit of luck when they hit the bar but I felt we always carried a threat as well."

League One, Fratton Park, 27. januar 2018
Portsmouth – Shrewsbury Town 0-1 (0-1)
21. minutt: 0-1 James Bolton

Pompey (4-2-3-1): McGee; Thompson, Burgess, Clarke, Donohue; May, Close; Evans (kakptein), Naismith (Ronan 70), Lowe (Pitman 55); Hawkins

Ubenyttede reserver:  Bass, Deslandes, Bennett, Kennedy, Chaplin

Gule kort: Evans, Donohue

Rødt kort: May (to gule)

Tilskuere: 17,779 (498 bortefans)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

 

kal naismith77 
Kal Naismith.

jamal lowe82 
Jamal Lowe.

kenny jackett85 
Kenny Jackett.

matt clarke78 
Matt Clarke.

shrewsbury 
Shrewsbury tok ledelsen på en corner.

oliver hawkins93 
Oliver Hawkins.

gareth evans protesterer 
Gareth Evans og medspillerne roper forgjeves på straffe. Kaptein Evans ble straffet med gult kort for sine protester.

ricardo rocha visit 
Tidligere stopperkjempe Ricardo Rocha på besøk. I pausen hilste han på Pompey-fansen.

connor ronan96 
Connor Ronan kom inn som innbytter.

gareth evans70 
Gareth Evans.

adam may utvist 
Adam May ble utvist for to ganger gult kort.

brett pitman miss 
Brett Pitman kom inn som innbytter og var svært nær en utligning.

takker fans2018 
Pompey-spillerne takker for støtten etter kampslutt.