torkil100 liteTorkil Risan har vært medlem i vår supporterklubb nærmest fra dag én. Her deler han sine tanker før dagens bortekamp i League One.

 

Torkil Risan er vår medlem nummer 2 og har tidligere bidratt som skribent i vårt medlemsblad. Nå som vi er rent webbasert har han blant annet bidratt med reisebrev. Senest denne måneden publiserte vi reisebrev fra da han tok sin sønn med til Fratton Park for første gang. Dette i hjemmekampen mot Walsall i 2. serierunde.

LES OGSÅ: Lot sønn (6) få erfare Fratton Park

Da er det egentlig bare til å fyre løs med denne serierundens supporterintervju:

Aller først, Torkil. Du er en av dem som har vært med supporterklubben gjennom alle år. Hvordan har du opplevd de 25 årene som medlem av supporterklubben vår og som Pompey-fan?
- De 25 årene som medlem har vært en flott opplevelse. I utgangspunktet er det ensomt å følge et lag som Pompey så tett som jeg har gjort. Å være medlem av supporterklubben har lindret på ensomheten på en ordentlig god måte. Jeg har følt et fellesskap med alle dere som også har lidd og ledd med laget de siste 25 årene, selv om jeg ikke har kjent dere personlig.

Å være Pompeysupporter har vært frustrerende, trist og skuffende - men også inspirerende, givende og noen ganger helt herlig. Å følge et lag som ikke har vært box office har rett og slett vært karakterbyggende, for å bruke store ord.

I tillegg må jeg si at jeg er fornøyd med kurven laget har hatt. Vi har virkelig opplevd noen store høyder disse årene. Og hvis jeg sammenligner Portsmouths siste 25 år med de fleste andre lag som lå rundt vårt nivå da jeg begynte å følge laget, vil jeg helt åpenbart si at Pompey har hatt den mest underholdende spenningskurven.

Pompey har spilt åtte seriekamper (tre seire, to uavgjort og tre tap). Er du fornøyd med hvordan Pompey har framstått så langt?
- Det har vært begge deler. Men jeg synes tendensen er positiv. Borte mot AFC Wimbledon fremsto vi solide og hjemme mot Fleetwood spilte vi veldig bra. Jeg forklarer også de svake prestasjonen i starten av sesongen med at det tar tid for en manager å spille inn nye og gamle spillere i et nytt system. Jeg er sånn sett positiv.

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?
- Veldig spennende sesong. Det er godt å ha kommet bare et nivå unna det jeg mener er Portsmouths naturlige nivå, Championship. Jeg tror ikke på opprykk i år, men en sesong rundt midten av tabellen. Det hadde vært gjevt å kjempe om Play Off, men tror at vi er litt for svake for det ennå.

Nå venter bortekamp mot Scunthorpe i 9. serierunde. Hva tenker du om den?
kenny jackett93- Scunthorpe er et lag jeg forventer ligge litt høyere enn oss gjennom sesongen. Litt sånn styrkeforholdet er på tabellen nå faktisk. Vi er spillemessig på gang, men slipper for lett inn mål. Og med unntak av AFC Wimbledon-kampen har jeg ikke vært imponert over hva vi har vist borte. Frykter et tap, men det er også grunn til å håpe at den gode spillemessige utviklingen kan fortsette. Hvis det skjer kan vi godt vinne slike bortekamper også.

Hva er ditt inntrykk av vår manager Kenny Jackett (bildet til høyre)?
- Et svært godt inntrykk. Jeg er enig i filosofien med å forynge spillerstallen og satse mer på egne talenter enn hva Paul Cook gjorde. Transfervinduet var veldig bra, både med tanke på de som kom inn og de som forsvant. Det jeg har sett av mennesket Kenny Jackett er også positivt og tenker på han som en sympatisk type. CVen hans er også sterk, og passer en klubb som vår bra, mener jeg.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?
- Er inne på lokalavisens nettsted daglig, og følger klubben på Facebook. Så har jeg betalt abonnement på iFollow, som gjør at jeg får streamet kamper på mobile enheter.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?
brett pitman jubel4- Favorittspilleren er faktisk Christian Burgess. Duellsterk, suveren i lufta og med bra teknikk. Det er midtstopperkvaliteter etter min smak. Og de sakene som har sivet ut i media om hans lokale, velgjørende gjerninger bidrar også til at jeg liker typen litt ekstra.

Liker også målscoreren Pitman (bildet til høyre), selv om løpesettet og arbeidskapasiteten virker litt mindre imponerende. Det ser ut som han kan putte 20 i år. Conor Chaplin må man jo like, hvis man har et hjerte for Pompey. Lokale og energiske målscorere blir ofte elsket av fansen, pussig nok.

Hva er din startellever mot Scunthorpe?
- Med skadesituasjonen tatt i betraktning så blir det: McGee Thompson, Burgess, Clarke, Donahue Lowe, O´Keefe, Close, Kennedy Pitman Chaplin

Hvordan tror du kampen ender?
- Hvis jeg hadde fått en million for å gjette rett resultat så hadde jeg satsa på 2-0 til Scunthorpe, dessverre.

Du var over og så Pompey mot Walsall i august. Tenker du deg over på kamp i England flere ganger denne sesongen?
- Det var en stor opplevelse etter mange år i ufrivillig Fratton Park-sølibat. Det kan kanskje være en mulighet i vår, men jeg frykter at det først blir sjanse igjen til neste sesong.

Er det ellers noe du ønsker å si til alle skandinaviske Pompey-supportere?
- Play up, Pompey!

 


 

Tidligere supporterintervjuer denne sesongen: 

Før 8. serierunde (Fleetwood H): Jean-Robert Tankred

Før 7. serierunde (Northampton B): Asbjørn Stokken

Før 6. serierunde (AFC Wimbledon B): Mathias Eide

Før 5. serierunde (Rotherham H): Christian Knapp

Før 4. serierunde (Wigan B): Trygve Mellvang-Berg

Før 3. serierunde (Walsall H): Lars Håvik

Før 2. serierunde (Oxford B): John Øyvind Polden

Før 1. serierunde (Rochdale H): Bjarte Hope

christian burgess82 
Christian Burgess er Torkils favoritt.