gareth evans97Gareth Evans (bildet) og Danny Hollands spilte begge to da Pompeys reserver slo et Liverpool-lag 7-0.

Som kjent har ikke Pompey meldt på noe lag i reservelagsligaen. Paul Cook og hans trenerteam avtaler heller kamper mot andre lag når de har behov for kamptrening på spillere som ikke har fått mye førstelagsspill. På Pompeys treningsbane møtte Pompey-reservene mandag et lag fra Liverpool, sannsynligvis bestående av spillere langt fra førstelaget. Pompey vant nemlig 7-0 etter scoringer av Adam May (2), Noel Hunt, Conor Chaplin, Ben Tollitt, Kal Naismith og Gareth Evans.

Første kamp siden Plymouth i mai
Gareth Evans og Dannhy Hollands ble begge skadet i siste play off-kamp mot Plymouth. De har ikke spilt noen av Pompeys treningskamper i sommer. For Evans sin del handler det bare om å bli kampklar. Han har fortsatt kontrakt med Pompey og med ti seriemål forrige sesong, er han en spiller Paul Cook svært gjerne vil ha kampklar så fort som mulig. 

Hollands sin kontrakt gikk ut i sommer. Han fortalte i forrige uke at han ønsker å bli i Pompey, og at det er opp til klubben. Gårsdagens kamp var den første kampen for begge disse spillerne etter at de ble skadet i mai. Nå gjenstår det for Hollands å vise at han er verdt å tilby ny kontrakt. Mye tyder på at Doyle og Rose er Cooks førstevalg på de to sentrale midtbaneplassene. De skal etter rapportene ha vært meget gode da vi spilte 0-0 borte mot Championship-laget Bristol City lørdag. Om Cook ønsker Hollands som back up for dem gjenstår å se.

LES OGSÅ: Nærmer seg Hollands-avklaring

Pompeys lagoppstilling: Bass; Oxlade-Chamberlain, T.Davies, May, Naismith; Linganzi (Hollands 72), Close (Widdrington 46); Tollitt, Main, Bennett (Evans 61); Hunt (Chaplin 46)

Her merker vi oss at Christian Oxlade-Chamberlain (høyreback) og Kal Naismith (venstreback) ble brukt på backene. Vi har som kjent minimal dekning på backene etter at Brandon Haunstrup fikk beskjed om at han er ute i 6-8 uker med sin skulderskade. På høyrebacken er Drew Talbot et klart førstevalg. Om han må ut, er tydeligvis unggutten Christian Oxlade-Chamberlain et alternativ. Kal Naismith er transferlistet og på vei bort, men slik situasjonen er nå er kantspilleren sannsynligvis den som må steppe inn om Enda Stevens må kaste inn håndkleet på venstrebacken.

- Hunt vil til Pompey
Prøvespillerne Linganzi og Hunt fikk igjen spilletid, men trolig får Cook kun signere én av Hollands, Linganzi og Hunt. Paul Cook forteller The News at han gjerne vil signere 33 år gamle Noel Hunt, men det må være "plass i stallen." Flere klubber skal være interessert i Hunt, men spissen skal visstnok selv avvente ettersom han helst vil signere for Pompey.

- Noel vil til Pompey, men som som alltid er det et spørsmål om vi kan signere ham eller ikke. Jeg føler meg trygg på at Noel signerer om han får et tilbud på bordet fra oss. Jeg kommer ikke til å legge noe press på styret. Sier de at vi kan signere ham, så kan vi det. Sier de at vi ikke kan, så kan vi ikke. 

- Spillerstallen er nesten komplett nå, og jeg er veldig fornøyd. Jeg synes vi har en fantastisk spillerstall her nå. Det er én eller to spillere vi håper å signere, og det er én eller to vi vil prøve å finne ny klubb til. Vi er også i samtaler om potensielle lånesigneringer, kommenterer manager Cook.

Utsolgt Fratton End
Det er for øvrig stor interesse rundt lørdagens seriestart. Pompey har nå solgt 12.250 sesongkort, og i tillegg er det solgt bra med billetter til lørdagens kamp. Alle setene på Fratton End er for eksempel solgt. Det siste fra Carlisle er at de har solgt 250 billetter, så det blir neppe fullt på bortetribunen. Det blir derimot neppe mange ledige seter å få tak i på de andre tribunene.

Pompey melder i dag på sin webside at de fleste gjenværende billettene er å finne på Milton End (bak målet til høyre sett fra TV). I tillegg til at det er utsolgt på Fratton End er alle billettene på "lower sections" på begge langsidene utsolgt. 

Mål om 90 poeng og færrest baklengsmål i divisjonen
The News har en artikkel i dag der venstreback Enda Stevens forteller at han tror Pompey må ha bortimot 90 poeng for å klare direkte opprykk. Tidligere har en hatt 80 poeng som et mål for å klare opprykk, men Accrington Stanley hadde 85 poeng forrige sesong uten å rykke opp. Northampton hadde for øvrig hele 99 poeng da de ble League Two-mestere forrige sesong.

- Det vi trenger kommende sesong er stabilitet. Forrige sesong klarte vi ikke å vinne tre kamper på rad før i april. Vi må nok ha mellom 85 og 90 poeng for å rykke direkte opp, og det er flere gode klubber som kommer til å være harde konkurrenter om topplasseringene. Doncaster og Blackpool kommer helt sikkert til å være med der oppe. Luton og Cambridge er også to kandidater. Leyton Orient ser sterke ut og Carlisle har gjort flere gode signeringer. 

- Det kommer til å bli vanskelig å sikre seg en opprykksplass, men det er opp til oss selv og hvor godt vi forbereder oss til hver kamp. Men kvaliteten på de vi har hentet til klubben, sammen med de spillerne vi har igjen fra forrige sesong, gjør at jeg tror vi er gode nok til å klare det, sier Stevens.

Midtstopper Christian Burgess forteller The News at de har satt seg som mål å ha færrest innslupne mål i divisjonen kommende sesong. Pompey hadde faktisk nest færrest innslupne mål forrige sesong (bare Oxford hadde færre), men det mange husker er de mange avgjørende baklengsmålene på dødballer. 

Burgess poengterer dette med at Pompey faktisk slapp inn få mål i fjor, men han er samtidig veldig klar over at det har vært problemer på defensive dødballer.

- Vi har også sluppet inn noen mål på dødballer i de siste treningskampene, men jeg ser ikke på det som at vi har et stort problem. Vi jobber med det på treningsfeltet. Det må vi også gjøre. Forbedrer vi oss på det punktet, har vi store sjanser til å vinne kampene, sier Burgess.

{flike}

adam may93