paul cook97Paul Cook uttalte i fjor at han angret på å ikke ha meldt på et lag i reservelagsserien. Nå går det trolig mot en ny sesong utenfor serien.

Pompey har i mange år deltatt i reservelagsligaen. Da har Pompey gjort som mange andre klubber: Stilt et lag med en blanding av reserver på førstelaget og akademispillere. I fjor valgte vår manager Paul Cook å ikke melde Pompey på i denne ligaen. Utover i sesongen uttalte han derimot at han angret på dette. Han ble sitert på at han klubbens unggutter holdt høyere kvalitet enn han var klar over da han overtok managerjobben.

Det var derfor ventet at Pompey ville melde på lag i reservelagsserien for 2016/17-sesongen, men The News melder at Pompey trolig gjør som de gjorde forrige sesong. Da arrangerte Pompey - med ujevne mellomrom - treningskamper mot andre klubber. De som spilte i disse treningskampene for Pompey var nettopp reserver for førstelaget, akademispillere og enkelte prøvespillere.

Reading, Crawley, Bournemouth og Cardiff var blant klubbene Pompeys "reservelag" møtte forrige sesong. 

Paul Cooks store nettverk med managere han kommer godt overens med
Pompeys daglige leder, Mark Catlin (bildet til høyre), understreker at det ikke er tatt en endelig beslutning, men at det trolig blir en løsning som i 2015/16-sesongen.

mark catlin- Jeg synes det virket bra forrige sesong. Slik det ble, tror jeg ikke Paul Cook følte på at han savnet å være med i en egen serie. Hvis det gikk et par uker hvor han følte at reservene ikke hadde fått nok kamptrening, arrangerte han en kamp. Paul har et fantastisk nettverk med managere som han kommet godt overens med. Det er derfor enkelt for han å arrangere en treningskamp når han ønsker det.

- Det kommer til å bli reservekamper også kommende sesong, men om det blir som i fjor eller om det blir i en serie er ikke bestemt. Det blir en avgjørelse som vi lar manageren ta, forteller Catlin

Sist Pompey var med i reservelagsligaen var i 2014/15. Da sørget en rekke avlyste kamper for at Pompey i løpet av sesongens seks siste uker måtte spille åtte kamper i reservelagsligaen. 

- Utfordringen med en reservelagsliga er at det er veldig strengt. Det er et krav om at kamper må spilles på visse datoer, eller innen visse datoer. Managere liker godt å ha det mer fleksibelt. Det er mye mer fleksibelt for en manager å slå på tråden til en annen manager når han ønsker en reservekamp. Mange moderne managere foretrekker å spille reservekamper om og når det passer dem, sier Mark Catlin.

The News sin lesere ønsker en lokal serie
På The News sin artikkel om denne saken er det mange kommentarer fra lesere. De aller fleste uttrykker ønske om at det blir spill i en reservelagsserie for Pompey kommende sesong. Flere tar til orde for å ha en ren lokal serie med kun lag fra sørkysten. Andre kommenterer at de håper avgjørelsen blir tatt av sportslige årsaker, og ikke økonomiske. 

Her kan du lese The News sin artikkel med kommentarfelt. 

{flike}

conor chaplin87
Conor Chaplin er en av spillerne som fikk verdifull kamptrening i arrangerte reservelagskamper forrige sesong.