adam may96Adam May og akademilaget er ferdig med sesongen.

Da vi i slutten på mars skrev om akademiet, hadde de tatt ti poeng på sine fem siste kamper. Siden den gangen har laget spilt fire kamper: Tre seriekamper og én treningskamp. Dermed er sesongen over for akademiet. 

5-1 mot Cheltenham
Pompey spilte sin femte kamp på rad uten tap da de banket Cheltenham 5-1. Tommy Scutt scoret adam may94åpningsmålet etter pasning fra Jez Bedford. Deretter doblet Adam May (bildet til høyre) ledelsen etter en dødball.

I andre omgang la Scutt på til 3-0, midtstopper Eddie Wakley økte til 4-0 etter å ha headet en corner fra Tommy Widdrington i mål, Kyle McDowell laget så et selvmål slik at Cheltenham reduserte til 1-4 og til slutt sørget Dan Smith for at det endte 5-1 til bortelaget Pompey.

- Vi scoret noen veldig fine mål og vi hadde full kontroll fra start til slutt. Det eneste som var skuffende var at vi ikke klarte å holde nullen. 

- I dag brukte vi også U16-keeper Nick Hall som spiss de siste 30 minuttene. Det var etter avtale med keepertrener Scott Bevan. Vi visste Nick var god med ballen, og han spilte lenge spiss på sitt lokale lag i oppveksten, og han har spilt ute også på noen treninger. Da er han så god at folk ikke tror på at han er keeper, forteller akademitrener Mikey Harris.

Pompeys lag: Bass; Widdrington, Saidy, Wakley, McDowell (Smith 80); May, Oxlade-Chamberlain; Bedford (Mayes 54), Scutt, Haitham; Joseph-Buadi (Hall 61)


1-2 mot Reading

Kaleem HaithamEn fantastisk scoring av Kaleem Haitham (bildet til høyre) var ikke nok for Pompey da de tapte 1-2 borte mot Readings akademilag i en treningskamp. Pompey hadde ballen mye, men lå likevel under 0-2 til pause. Reduseringsmålet til Haitham etter pause var av det flotte slaget. Etter å ha driblet bort flere motspillere, dunket han ballen i mål fra drøyt 20 meter. 

- Det var en ekstremt åpen kamp hvor begge lag spilte attraktiv angrepsfotball. Vi burde utnyttet det bedre i 1. omgang, men vi klarte ikke å omsette noen av sjansene våre i scoringer da. I stedet lot vi Reading score to ganger. Én gang på en overgang og én gang etter personlig feil i bakre rekker. Kaleems reduseringsmål var fantastisk, og vi presset på for et utligningsmål etter det. Dessverre kom det aldri. Det var synd for guttene, som jobbet og slet gjennom hele kampen. Vi var reduserte grunnet skader og en kamp mot Cheltenham få dager før. Vi hadde derfor ikke mer enn 13 spillere tilgjengelig.

- Det var også veldig kjekt å se Fahad Rwakarambwe (bildet til høyre) tilbake på banen. Han er en førsteårsspiller som har vært lenge ute med skade. Godt for både han og oss å se han tilbake i aksjon i dag, sa akademitrener Mikey Harris til Pompeys offisielle webside etter kampen. 

Pompeys lag: Bass; Chandler (Rwakarambwe 75), Saidy, Wakley, McDowell; May, Oxlade-Chamberlain; Sayers, Scutt (Hall 61), Haitham; Bradbury. 

 


2-3 mot Exeter
I sesongens nest siste kamp, klarte Pompey å rote bort en 2-0-ledelse. Brandon Jospeh-Buadi (bildet til brandon joseph-buadi99høyre) ga Pompey ledelsen etter at han var først framme på en retur i 1. omgang. Deretter headet Liam Sayers inn 2-0 etter et fint innlegg fra Kyle McDowell. 

Etter pause scoret så Exeter to ganger på kort tid. Mot slutten jaktet begge lag seiersmålet. Dessverre for vårt akademilag var det Exeter som fikk sitt tredje mål da de scoret på en corner.

- Begge lag prøvde å spille fin fotball. Vi scoret på to av våre sjanser før pause. I pausen gjorde Exeter om på taktikken sin, og vi klarte ikke å demme opp for dette før de hadde utliknet.

- Mot slutten ble det "end-to-end-stuff". Det minnet nesten om en basketballkamp. Vi har vært veldig gode på defensive dødballer den siste tiden, og det var ekstra skuffende at det var på en dødball de fikk seiersmålet sitt. Vi tar derimot dette tapet med oss som en del av spillernes læring, kommenterer akademitrener Mikey Harris.

Pompeys lag: Hall; Widdrington, Saidy, Wakley, McDowell; May, Oxlade-Chamberlain; Haitham, Scutt, Joseph-Buadi; Sayers (Bradbury 62)


0-0 mot Luton
Pompey avsluttet sesongen med å spille uavgjort borte mot Luton. Begge lag hadde sine sjanser til å christian oxlade-chamberlain liteavgjøre kampen, men aller nærmest var Pompey i sluttminuttene. Christian Oxlade-Chamberlain (bildet til høyre). Luton-keeper Liam Gooch reddet derimot flott da Oxlade-Chamberlain kom alene med ham.

Det mest positive i kampen var at Dory Yates gjorde comeback etter langvarig skadeopphold. 

- Vi startet kampen veldig bra. Da presset vi høyt og vi produserte mange sjanser. Dessverre klarte vi ikke å score på noen av dem. Adam May og Liam Sayers hadde begge store sjanser i 1. omgang, men keeperen deres hadde en god dag.

- Nick Hall var også god i vårt mål, og dermed endte det 0-0. Vi prøve Christian (Oxlade-Chamberlain) i en mer offensiv rolle enn tidligere i dag. Det er en rolle vi vil vurdere å bruke ham mer i neste sesong. 

- Luton er det beste laget i serien. De kom også til kvartfinalen i FA Youth Cup. De kom hit med sitt sterkeste lag, og vi stilte også med våre beste. Det var derfor en fin avslutning på sesongen, konkluderer Mikey Harris.

Pompeys lag: Hall; Widdrington, Saidy, Wakley, McDowell; Scutt, May; Joseph-Buadi (Yates 62), Oxlade-Chamberlain, Haitham (Brooks 67); Sayers (Bradbury 55){flike}

mikey harris100 
Mikey Harris