christian oxlade-chamberlain liteAkademiet har tre seiere, én uavgjort og ett tap på sine fem siste kamper.

Som tidligere nevnt, spiller Pompey nå i Merit League One i andre del av sesongen. Dette fordi laget så vidt havnet på øverste halvdel av tabellen i første del av sesongen. I de to første kampene ble det uavgjort mot AFC Wimbledon (5-5) og seier mot Bournemouth (4-3). Siden den gangen har laget spilt ytterligere fem kamper i Merit League One. Det har altså endt med totalt ti poeng, slik at laget står med 14 poeng etter sju serierunder i Merit League One.

0-4 mot Leyton Orient
I slutten på febuar tapte Pompey så det sang mot Leyton Orient. Etter fire poeng på de to første kampene, tapte Mikey Harris sitt mannskap hele 0-4 mot Leyton Orient. Pompey hadde riktig sluppet inn mye mål også i de to første kampene i Merit League One, men da hadde de også scoret til sammen ni mål. Nå ble det altså ingen scorede mål, men hele fire baklengsmål.

- Vi var milevis fra vår vanlige standard. I tillegg må jeg skryte av Leyton Orient som var bedre enn oss i alt i dag. De var energiske, presset oss bra, var godt organiserte og tok i tillegg vare på sjansene sine, kommenterte Mikey Harris etter kampen.

Pompeys lag: Hall; Saidy, Wakley, Casey (Smith 21); Haitham, May, Oxlade-Chamberlain, Scutt, Joseph-Buadi; Woodward (Brooks 60), Bradbury (Mayes 76)

 


1-0 mot Gillingham
mikey harrisEtter det stygge tapet for Leyton Orient, var akademiet tilbake på vinnersporet da de møtte Gillingham. Kampens eneste mål var det Christian Oxlade-Chamberlain (bildet øverst) som sto for. Målet kom på en fin prestasjon av Oxlade-Chamberlain etter en kontring. Et skår i seiersgleden var det at Harvey Bradbury (sønn til Lee) ble utvist etter kampslutt, for en episode med en motspiller.

 

- Det var en tøff kamp, og vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss seieren i denne kampen. Avslutningen til Christian var klasse, og vi var også nær scoring ved flere andre anledninger. Samtidig måtte vi forsvare oss godt - spesielt på dødballer - mot et godt Gillingham-lag, kommenterer Mikey Harris (bildet til høyre).

Pompeys lag: Hall; McDowell, Wakley, Saidy, Widdrington; May, Oxlade-Chamberlain; Joseph-Buadi, Scutt (Bedford 54), Haitham; Bradbury

 


3-0 mot Southend
Akademiet tok sin andre seier på rad da de banket Southend med komfortable 3-0. Det første målet kom direkte på frispark fra Theo Widdrington. Kaleem Haitham (bildet nederst i artikkelen) la på til 2-0. 3-0-målet kom fra Harvey Bradbury. Spissen, som ble utvist forrige kamp, hadde ikke startet sin karantene ennå.

- Det var vanskelige forhold å spille fotball i - spesielt var det vanskelig å holde ballen på bakken. Vi var derimot veldig på fra starten av. Vi presset dem hardt og gjorde det vanskelig for dem. I første omgang var vi derimot ikke god nok med ballen. Spillerne valgte for ofte feil løsninger og vi ble for direkte i stilen. I pausen hadde vi en prat om hva vi skulle gjøre annerledes, og guttene fulgte planen. I tillegg til at vi scoret tre flotte mål, må jeg skryte av keeperen vår i denne kampen. Jack Collins ble flyttet opp fra U16-laget, og han gjorde en veldig god kamp, kommenterer Harris.

Pompeys lag: Collins; Scutt, Saidy, Wakley, Widdrington; May, Oxlade-Chamberlain; Joseph-Buadi, Sayers (Bedford 55), Haitham; Bradbury.

 


 

3-1 mot Barnet
liam sayers liteEtter å ha ligget under mot Barnet, kom Pompey sterkt tilbake med tre scoringer, tre nye poeng og den tredje seieren på rad. Etter at Barnet hadde kontret inn kampens første mål, scoret Pompey alle sine tre mål tidlig i 2. omgang.

Først utlignet Liam Sayers (bildet til venstre). Adam May, som skrev proffkontrakt i høst, ga så Pompey ledelsen 2-1 med en flott lobb. Sayers punkterte så kampen med sin andre scoring for dagen. Målet kom etter flott forarbeid fra Brandon Joseph-Buadi og Tommy Scutt.

- Vi startet kampen bra og var det førende laget, men havnet likevel under på grunn av dårlig forsvarsspill. Det målet endret kampens karakter, og Barnet var det førende laget fram til pause. De fikk en ganske klar tilbakemelding i pausen, og det så ut til å ha virket. De svarte med tre kjappe mål etter hvilen! Liam imponerte med to flotte mål, og det ser ut til at han takler bra det å dele sin tid mellom akademiet og å være på lån i Dorchester. 

Pompeys lag: Hall; Widdrington, Saidy, Wakley, McDowell; Oxlade-Chamberlain (Brooks 73), May; Joseph-Buadi, Scutt, Haitham; Sayers


1-1 mot Plymouth
Plymouth fikk to straffer, som begge omtales som svært billigere, men scoret kun på den ene. Keeper Nick Hall reddet det ene straffesparket. Pompeys akademigutter kom derimot sterkt tilbake. Utligningen kom etter en heading fra Tommy Scutt. Assist fra Liam Sayers. 

- Plymouth stilte et veldig sterkt lag, og det ble en tøff kamp. Vi startet kampen bra, men to sprø dommeravgjørelser i 1. omgang satte sitt preg på kampen. Først fikk vi indirekte frispark mot oss inne i egen 16-meter da dommeren mente keeperen vår hadde holdt ballen for lenge i hendene. Dette var etter 25 minutter, og vi var ikke akkurat interessert i å få tiden til å gå. Det påfølgende frisparket traff Liam Sayers i magen, men dommeren blåste straffe for hands. Plymouth scoret, og det var tøft å ligge under etter de to verste dommeravgjørelsene jeg har sett. 

- Adam May hadde et par muligheter til å utligne før pause, men vi endte opp med å ligge under 0-1 ved pause. I 2. omgang utlignet vi på en flott heading av Tommt, men så fikk Plymouth nok en billig straffe etter en skulder mot skulder-situasjon i vår 16-meter. Den ble derimot reddet på flott vis av Nick (Hall). Mot slutten av kampen hadde vi store sjanser til å avgjøre, men det endte 1-1. Jeg og Mark (Kelly) er likevel veldig godt fornøyd med hvordan guttene opptrer for tiden, kommenterer akademitrener Mikey Harris.

Pompeys lag: Hall; Widdrington, Saidy, Wakley, McDowell; May, Oxlade-Chamberlain; Bedford (Smith 84), Scutt, Haitham; Sayers{flike}

kaleem haitham99 
Kaleem Haitham