dory yates liteAkademispilleren Dory Yates sin ankelskade har vakt oppsikt i Pompey-miljøet.

Etter en fin start på sesongen, har Pompeys akademi nå tre tap på rad. Det siste tapet kom for Yeovil i helgen. Det var derimot ikke tapet som stjal oppmerksomhet til de rundt akademilaget denne gangen. Dory Yates er en sentral spiller på denne sesongens akademilag, men etter skaden han pådro seg mot Yeovil blir det en stund til han kan spille fotball igjen.

Pompey tapte 1-0 hjemme for Yeovil etter at kaptein Dory Yates ble båret av banen i 1. omgang. Midtstopperen, som returnerte til fotball etter et benbrudd først på slutte av forrige sesong, pådro seg skaden etter at han hoppet opp og landet forkjært etter en corner. 

- Dorys ankel sto feil vei, og det var et opprørende syn for alle - ikke minst for han selv. Han ble båret av banen og kjørt til sykehus. Først neste uke får vi svaret på hvor alvorlig dette er. Vi håper at det ikke er snakk om et brudd, sa akademitrener Mikey Harris etter kampen.

En kamp Pompey burde vunnet
Selve kampen burde Pompey vunnet, og de hadde nok sjanser til å avgjøre. Det forble derimot målløst helt til Yeovil scoret ti minutter før slutt. Det ble kampens eneste mål.

- Vi kom egentlig aldri skikkelig i gang, og vi var nok preget av hendelsen med Dory. Han er vår kaptein, og etter at han måtte av banen i slutten av 1. omgang så det ut til at savnet av ham var stort. Vi manglet en leder utpå der. All ære til Yeovil for å ha grepet muligheten til å ta poengene, men vårt fokus er nå først og fremst på Dory, fortsatte Harris.

Også toppscorer på førstelaget, Matt Tubbs, var preget av nyheten om Yates sin skade. Etter å ha scoret to mål i 3-1-seieren borte mot Cambridge på lørdag skrev han følgende på twitter:

matt tubbs tweet

Andre skader
Når det gjelder skader på Pompey-spillerne ellers har Ben Close fått en mindre skade, mens Adam McGurk skal ha rundt to uker igjen før han er spilleklar. Keeper Paul Jones har derimot to måneder på sidelinjen foran seg og keeper Michael Poke én måned. Heldigvis ser Brian Murphy ut til å være klar igjen. Om han er aktuell for førstelagsfotball kommende lørdag vil derimot kun tiden vise.

{flike}

dory yates 
Dory Yates