james dunne100Konkurransen på førstelaget spisser seg til. Denne uka gjorde James Dunne og Adam Barton comeback i en reservelagskamp.

Adam Barton kom til Pompey i sommer, men han har vært skadet nesten konstant. Denne uka startet han kampen for reservelaget og han klarte seg bra fram til han ble byttet ut i det 61. minutt. James Dunne (bildet over) var en nøkkelspiller på Andy Awfords Pompey forrige sesong, men i sommer har han knapt vært med. En ting er at han har blitt far i sommer, men Paul Cook vil ikke ha pendlere på laget. James Dunne er pendler, og det har ikke kommet noen meldinger om at han har flyttet nærmere Portsmouth. Hans framtid i klubben er derfor høyst uviss. I denne ukens reservelagskamp ble det en drøy time også på Dunne. Han dannet Pompeys sentrale midtbane sammen med Barton og rapportene sier at de spilte bra - selv om motstanden selvsagt ikke var like bra som det de møter på førstelaget.

Pompey har droppet reservelag denne sesongen, men spilte likevel denne kampen ettersom den var utsatt fra forrige sesong. Det var en semifinale mot Cambridge United i Final Third Development League Cup. Det ble for tett kampprogram i vår til at kampen kunne bli spilt, og derfor er det ikke kåret noen vinner av Final Third Development League Cup 2014/15 ennå. 

Klar for finale
Når det gjelder selve kampen endte det med seier 2-1 til Pompey etter scoringer av Calvin Davies (straffe) og Adam May. Dermed skal Pompey møte vinneren av MK Dons og Newport i finalen i Final Third Development League Cup.

Det var akademitrener Mikey Harris som ledet Pompey i denne reservelagskampen. Han sa etter kampen:

- Jeg overdriver ikke når jeg sier at vi kunne og burde scoret et tosifret antall mål i denne kampen. Adam May kunne scoret tre bare i løpet av kampens ti første minutter. Brandon Joseph-Buadi, Liam Sayers og Dunne burde også scoret i 1. omgang. Det var sjanse på sjanse. Vi spilte tidvis veldig god fotball og det var godt å se Dunne og Barton i aksjon igjen. Både deres innstilling og det de viste på banen var utmerket. De er veldig gode proffer og var gode forbilder for våre mange unge spillere. 

- Nå er spillerne svært glade for å være klar for finalen. Vi må sørge for at vi er mer effektive enn det vi var i dag. Blir vi mer effektive er jeg sikker på at vi gjør en god sesong.

Pompey (4-2-3-1): Bass; Davies, Wakley (Bedford 72), Yates, Haitham; Barton (Gilkes 61), Dunne (Widdrington 65); Joseph-Buadi, May, Oxlade-Chamberlain; Sayers (Scutt 75)

{flike}

Adam Barton 
Adam Barton har vært mye skadet i sommer, men kan være aktuell for førstelaget i nær framtid. Midtbanespilleren spilte en drøy time for reservelaget denne uken.