Brian Murphy


brian murphy100Fødselsdato:
 7. mai 1983

Fødested: Waterford, Irland

Høyde: 1,86 m

Posisjon på banen: Keeper

Debut for Pompey: 8. august 2015, hjemme mot Dag & Red (seier 3-0)

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 21 kamper (2015-16)

Tidligere klubber: Waterford Bohemians (ungdomslag), Manchester City (2000-03), Oldham (lån 2003), Peterborough (lån 2003), Swansea City (2003-06), Bohemians (2007-09), Ipswich Town (2010-11) og QPR (2011-15).

Landskamper: U-landskamper for Irland.

Trivia:
- Vokste opp i Irland uten de store ambisjonene om å bli profesjonell fotballspiller. Brian drev en rekke idretter som barn, og det var i rugby han utmerket seg. DHan hadde blant annet evnen til å sparke veldig langt, og det er også noe han er kjent for som fotballspiller. Da han var 17 år bestemte han seg for å satse på fotball. Da fikk han tilbud om å bli en del av Manchester Citys ungdomslag.

- Murphy var fire år i Manchester City. Han fikk aldri sin førstelagsdebut, men han satt på benken ved flere anledninger. Dette til tross for City hadde David Seaman, Carlo Nash og Nicky Weaver som keepere på den tiden.

- Han fikk sin seniordebut da han var utlånt fra Manchester City til Peterborough.

- Sommeren 2003 gikk han til Swansea City på free transfer. Etter 13 kamper i sin første sesong, fulgte to sesonger på reservebenken. Sommeren 2006 gikk han så til Bohemians i sitt hjemland Irland.

- I sin første sesong i Boheimans holdt han buret rent i 19 av 29 kamper. Han ble kåret til årets keeper i Irland i 2007, og han valgte å bli i Bohemians til tross for interesse fra klubber i England. I januar 2010 gikk han så til Ipswich Town. Da hadde han blitt kåret til årets keeper også i 2008 og han hadde vunnet flere trofeer og spilte europacup med Bohemians.

- Perioden i Ipswich startet på flott vis med at han ble tatt ut i den irske A-landslagstroppen for første gang, men like etter ble han skadet og var ute i flere måneder. Det endte med 20 kamper for Ipswich før han i 2011 signerte for QPR.

- I QPR spilte han kun en håndfull kamper i løpet av fire år. Sommeren 2015 prøvespilte han for Pompey og det endte med at han skrev under på en kontrakt på et halvt år like før sesongstart. Han fikk rollen som førstekeeper umiddelbart og debuterte i seriepremieren hjemme mot Dagenham & Redbridge. Forble klubbens førstekeeper helt til han på grunn av skade havnet på sidelinjen. Da også reservekeeper Paul Jones ble skadet, måtte Pompey ut på lånemarkedet. Da Murphy ble skadefri, returnerte han til startelleveren. Januar 2016 ble han belønnet med en forlengelse av kontrakten. Han skrev da under på en kontrakt ut sesongen. Den siste halvdelen av sesongen ble det derimot ikke mange kamper på Murphy. Han gikk mye skadet. Ved sesongslutt fikk han beskjed om at hans kontrakt ikke ville bli forlenget.

{flike}

brian murphy99

brian murphy 

 brian murphy100 

brian murphy98