snorre nilsen3Den norske unggutten Snorre Strand Nilsen scoret kampens flotteste mål da akademiet vant 3-0 mot et Southamp***-lag.


Som vi tidligere har skrevet om er Gjøvik-gutten Snorre Strand Nilsen en del av Pompeys akademi. Sønnen til den tidligere toppalpinisten Harald Christian Strand Nilsen fylte nylig 18 år og har som mål å spille seg til en proffkontrakt i år.

Selv om han først og fremst har vært midtbanespiller tidligere, har han spilt mye midtstopper denne sesongen. Det gjorde han med hell denne uken - både for akademilaget og reservelaget.

Scoret et praktmål
Portsmouth-Southamp*** 3-0. Det var kanskje ikke noe du ventet å se med det første, men takket være blant annet Snorre Strand Nilsen endte det slik da akademiet møtte et Southamp***-lag i starten på denne uka. Det skal sies at det neppe var Premier League-lagets aller beste ungdommer ettersom motstanderen omtales som "a Southamp*** side", og kampen er ikke omtalt i det hele tatt på våre rivalers nettside.

Pompeys ungdommer gjorde uansett en god kamp, og det er nettopp Snorre Strand Nilsen som trekkes fram med bilde og flott omtale på Pompeys offisielle webside.

Kampen var en treningskamp og ble spilt i Bath. Lewis Gill ga Pompey en tidlig ledelse, Fahad Rwakarambwe la på til 2-0 før Snorre Strand Nilsen scoret det som beskrives som kampens mål. Nordmannen spilte igjen midtstopper og startet angrepet med å føre ballen framover og spille ballen ut på kanten. Han ble så med framover og mottok ballen igjen, "valset" gjennom motstanderens forsvar før han avsluttet med et skudd nede i hjørnet. 3-0!

Pompey spilte i 4-4-2 med disse elleve fra start: Bass; Davies, Nilsen, Field, Haunstrup; Rwakarambwe, Granger, Oxlade-Chamberlain, Haitham; Gill, Sayers.

Uavgjort med reservelaget
I tillegg til akademikampen, har Strand Nilsen også spilt for reservelaget denne uken. Hjemme mot Bournemouth endte det 1-1 i en kamp hvor Nigel Atangana scoret Pompeys mål.

Nordmannen spilte som en av tre stoppere i Pompeys 3-5-2-formasjon mot Bournemouth. Han hadde blant annet Adam Webster med seg i forsvarsrekken. I Pompeys startellever hadde Strand Nilsen også selskap av Andy Barcham, Nick Awford, Jack Maloney, Nigel Atangana og Tom Craddock.

Vi vil prøve å få til et nytt intervju med Snorre Strand Nilsen i løpet av februar.

Se nordmannens spillerprofil her.

{flike}

snorre nilsen4