Miles James Storey


Fødselsdato:
4. januar 1994miles storey3

Fødested: West Bromwich, England

Høyde: 1,80 m

Posisjon på banen: Spiss

Overgangssum til Pompey: Lån fra Swindon Town

Pompey: 22 kamper (3 mål) i 2014

Tidligere klubber: Swindon, Salisbury (lån), Shrewsbury (lån)

Etter Pompey: Returnerte til Swindon Town. Deretter utlånt til Newport (våren 2015) og Inverness (lån 2015/16). Aberdeen (2016-)

Landskamper: 1 kamp for Englands U19-lag

Trivia:
-
Miles Storey er født i West Bromwich og startet sin fotballkarriere ved Wolverhamptons akademi. Spissen ble frigitt av Wolves men ble senere oppdaget av Mike Elliot, sjef for rekruttering i Coventry City. Etter en full sesong i Coventry ble likevel ikke Storey tilbudt et såkalt scholarship, eller stipend, av klubben. Storey var igjen klubbløs, og dro på prøvespill hos Swindon Town. I Swindon imponerte han trenerne og ble tildelt et toårig stipend.

- I sitt første år i Swindon var spissen med på å vinne ungdomslagets tredje sesong på rad.

- Da tidligere Pompey-manager Paul Hart mistet jobben i Swindon i 2011 overtok ungdomstrener Paul Bodin som caretaker, og tok umiddelbart med seg Storey opp til førstelaget.

- I 2012, da Swindon  møtte Aston Villa i ligacupen, scoret Storey Swindons to mål i en kamp som til slutt endte 3-2 til Villa.

- Storey dro i oktober 2013 på et månedslangt låneopphold hos Salisbury City, og returnerte til the Robins desember samme år. Storey fikk et innhopp i det 71. minutt og scoret vinnermålet mot sitt tidligere lag, Coventry City, 15 minutter senere.

- Spissen dro senere samme sesong på et månedslangt låneopphold hos Shrewsbury.

- I juni 2014 tilsluttet spissen seg Pompey på lån ut 2014/15-sesongen. Pompey benyttet seg derimot av muligheten til å avslutte låneoppholdet ved halvspilt sesong. Storey returnerte derfor til Swindon etter tre scoringer på 22 kamper for Pompey. I slutten av januar 2015 gikk han ut på lån til en nye League 2-klubb. Da signerte han for Newport - et av topplagene. Scoret to mål på 18 kamper for Newport, og det ble ikke noe opprykk. Returnerte til Swindon ved sesongslutt. Høsten 2015 lånte Swindon Wes Thomas - en annen tidligere Pompey-spiller - og Storey ble lånt ut til Inverness i skotsk fotball.

- I Inverness har Storey vært en suksess høsten 2015. Han har scoret sju mål og skotske medier kan i desember 2015 fortelle at Inverness har et sterkt ønske om å forlenge utlånsavtalen. Ved sesongslutt 2015/16 skrev han under for Aberdeen. 

{flike}

miles storey100

Under kan du se Storeys matchvinnermål i ligacupen for Pompey mot Peterborough

Under kan du se Storeys to mål for Swindon mot Aston Villa i ligacupen:

 

 

miles storey2