Venner av Portsmouth er offisiell supporterklubb i Skandinavia for Portsmouth Football Club. Supporterklubben ble stiftet av Joakim Ellingsen 1. januar 1993 og har siden det blitt ledet av samme mann. Klubben har base og flest medlemmer i Norge, men har også en rekke ivrige medlemmer i Danmark og Sverige.

 

Medlemsblad1_WEB

 

Har klubben eget medlemsblad?
- Da klubben ble stiftet i 1992/93 var det før internetts tid for oss fotballsupportere. I mange år var det supporterblad som kom i posten fire ganger i året. PORTSMOUTH-SUPPORTEREN var et populært medlemsblad for våre få medlemmer (medlemstall på rundt 15 medlemmer mesteparten av 90-tallet), men da internett ble mer og mer vanlig var medlemsbladets rolle utspilt. Det som sto i bladet var stort sett gammelt nytt da det nådde medlemmenes postkasse.

 


Hvor mange medlemmer er det i klubben?
- Vi har rundt 90 medlemmer i supporterklubben. De aller fleste er fra Norge, men vi har også flere ivrige medlemmer i Sverige og Danmark. Hele oversikten ser du her.

 

Hvor finner jeg supporterklubben?
- Du finner oss på følgende webadresser: www.pompey.no, www.pompey.dk og www.pompey.se.  Du finner oss også på Facebook, på Twitter og på Instagram.

 
Hvor lenge har Portsmouth hatt supporterklubb i Skandinavia?
- Venner av Portsmouth ble stiftet 1.1.1993, men nedlagt i 1998. Joakim Ellingsen, som startet klubben som 17-åring i 92/93-sesongen, gjenopprettet klubben 1.3. 2001.

 

Er klubben en offisiell supporterklubb?
- Venner av Portsmouth er registrert hos Portsmouth Football Club som den offisielle supporterklubben til Pompey i Skandinavia. Vi er i tillegg medlem av Supporterunionen for Britisk Fotball.

 

wembley_joakim_44Arrangeres det medlemstreff?
- Ettersom vi er så få medlemmer - og dermed få medlemmer i samme by - er det få organiserte treff. Vi har derimot møttes under supportercupen flere år, og dette har nærmest blitt en årlig tradisjon. Ellers avtales det i blant lokale treff på fotballpuber o.l. ved spesielle kamper. Dette avtales som oftest via vår facebookside. Ønsker du å treffe andre Pompey-supportere er dette stedet for å gjøre avtaler og komme i kontakt med de andre medlemmene. Aller flinkest til å møtes har faktisk våre danske medlemmer vært. Her en sak fra ett av treffene noen av dem har hatt i København.

 

Var supporterklubben medeier i klubben?
- I forbindelse med at supporterne kjøpte klubben var det flere av våre medlemmer som gikk sammen om å kjøpe en aksje. Følgende medlemmer er med på aksjekjøpet: Pål Alexander Lea, Kjeld Lauridsen, Erlend Uglem, John Øyvind Polden, Joakim Ellingsen, Robert Nilsen, Trond G. Nedal, Eirik Bøen Gravdal, Magnus Smith, Asbjørn Stokken, Duncan Griffin, Ståle Håheim,. Trygve Mellvang-Berg, Torkil Risan, Bjarte Hope, Kenneth Johansen, Lars Håvik, Magnus Nilsson, Tom Hagen og Per Gustavsson. 
- Da Eisner-familien kjøpte klubben av supporterne, ble medlemmene over enige om å gi disse pengene til Portsmouth in the Community i stedet. 

 

Har websiden alltid vært som nå?
- Nei, vi har hatt to andre webløsninger tidligere. Sesongen 2006/07 ble siden vår kåret til årets webside i Supporterunionen for Britisk Fotball og det samme gjentok seg i 2016. I 2017 vant Stoke, men pompey.no ble også da trukket fram som en av de sterkeste utfordrerne. Den webløsningen vi har i dag var klar til sesongstart 2008/09. Under ser du skjermbilder av hvordan websiden vår så ut tidligere.

  

webside

Websiden som ble kåret til årets webside i 2006/07-sesongen.

 
 

webpage

 Slk så vår første webside ut.