knapp south stand2013Christian Knapp fikk med seg sesongens første kamp - på et fullsatt Fratton Park.

 

Endelig var den store dagen kommet. Vi dro over fra Stavanger på torsdagen. Dagene før kampen brukte vi til å besøke bekjente, vindusshoppe og selvsagt besøke de fleste vannhull i byen. Man kunne merke optimismen allerede dagen før kampen. Klubben var kjøpt tilbake til fansen, gode signeringer var blitt gjort og man hadde solgt over 10 000 sesongkort. Alt lå til rette for en fantastisk sesongstart. Så feil kunne man ta.

 

Startet bra
Det startet veldig bra, med et solid Portsmouthpress de første minuttene. Wallace og Barcham var meget bra på hver sin kant og kom til flere gode innlegg. Etter 24 minutter gikk hele Fratton Park (minus de 2500 fra Oxford) fullstendig av hengslene da Patrick Agyemang headet inn 1-0 etter innlegg av Barcham. Gleden varte desverre bare i 10 minutter før Oxford utlignet og deretter tok ledelsen 2-1 fire minutter senere etter noen svake inngripener av våre backer Butler og Moutaouakil. Da Portsmouth gikk til pause var folk både sinte og sjokkerte, de fleste hadde forventet en komfortabel seier. Det skal også sies at det ikke hjalp på humøret at det var utsolgt for forfriskninger i pausen. 

 

Andre omgang startet som den første sluttet, med et Oxford-overtak uten de store sjansene. Etter 58 min forsvant det lille håpet man hadde igjen da kaptein Johnny Ertl ble utvist for en albue. Avgjørelsen går nok ikke inn i historien som det klareste røde kortet man har sett. Oxford økte til 3-1 kort tid etter og avgjorde kampen med 4-1 tjue minutter før slutt. Portsmouth virket totalt avskrudd det siste kvarteret og var heldige som slapp unna både 5 og 6-1. 

 

Hele 18181 hadde møtt opp for å se ligastarten, noe som er ny rekord for League Two.

 

Det ble en lang tur hjem, og for å toppe det hele så hadde vi bommet litt på når flyet gikk. Det ble noen hektiske minutter med mye løping, ukvemsord og svette før man kom til gaten like før den stengte. 

 

Ser man bort i fra kampen var det en meget flott tur. Blir ikke lenge til neste gang.

 

{flike}

Skal du over i løpet av sesongen?

knapp south stand2013
Christian Knapps utsikt fra South Stand.