Thomas Thøgersen

thomas thogersen2Fødselsdato: 2. april 1968

Fødested: København, Danmark

Høyde: 1,88 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller, back og spiss. Kunne brukes overalt.

Debut for Pompey: 1998

Overgangssum til Pompey (antatt): 100.000 pund.

Kamper for Pompey: 95 kamper (13 mål), 1998-2002

Tidligere klubber: AIK Frederiksholm, BK Frem og Brøndby.

Etter Pompey: BK Frem. Ble også lånt ut til Walsall mens han var i Pompey.

Trivia: Er i Danmark mest kjent for å ha vunnet ligaen tre ganger med Brøndby, men han gjorde sin seniordebut for BK Frem i 1989. Da klubben rykket ned i 1993, gikk han så til Brøndby. Som spiss vant han den danske cupen med dem i 1994 og deretter tre seriemesterskap på rad fra 1996 til 1998.

Gikk til Pompey i 1998 for 100.000. Pompey var den gangen på nest øverste nivå, og der forble klubben i hele Thøgersens tid på Fratton Park. Startet som forsvarsspiller i Pompey, men ble etter hvert omskolert til offensiv midtbanespiller. Da Steve Claridge ble manager i 2000, svarte Thøgersen for tilliten som offensiv midtbanemann med å score i Claridges tre første kamper som manager.

Da han høsten 2000 forlenget sin kontrakt med Pompey, hadde danske BT en artikkel om Thøgersen der de skrev at han fikk lønnsforhøyelse, og at han allerede tjente mer enn de beste spillerne hjemme i danske toppserie. "Jeg nyder stadig at spille fodbold, og der er masser af udfordring i den næstbedste række herovre i England. Desuden er jeg glad for at bo i det dejlige Sydengland, så der var absolut ingen grund til ikke at skrive under med det samme", fortalte Thøgersen til BT.

Det var Alan Ball som hentet Thøgersen til Pompey. Han ble da spurt om hvor han spilte på banen. Midtbane eller angrep, svarte dansken. Ball trengte derimot en høyreback og satte ham der. Det og mere til kan du lese i Jyllands-Posten sin sak om "Galehuset Portsmouth". Verdt å lese for mimringens del, om ikke annet.

I oktober 2001 ble han utlånt til Walsall. Han var da også på "transferlisten" i Pompey. 

I sin Brøndby-tid var han også fotomodell. Da hadde han langt hår, men i starten på Pompey-tiden tok han fram maskinen og lot hårllokkene falle.

{flike}

thomas thogersen

thomas thogersen3

thomas thogersen2