Simon William Ferry


simon ferry5Fødselsdato
: 11. januar 1988

Fødested: Dundee, Skottland

Høyde: 1,73 m

Posisjon på banen: Midtbane

Debut for Pompey: Hjemme mot Oxford (1-4) 3. august 2013

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 22 kamper (1 mål) 2013-14.

Tidligere klubber: Celtic og Swindon Town

Etter Pompey: Dundee (2014-).

Landskamper: U19 for Skottland.

Trivia:
- Startet karrieren i storklubben Celtic, men han fikk aldri noen obligatoriske førstelagskamper her før han ble lånt ut til Swindon Town. Her gjorde han det meget bra og overgangen ble gjort permanent. Pris: 300.000 pund.

- Før 2006/07-sesongen så han ut til å gå mot et gjennombrudd i Celtic-drakten, men den da 18 år gamle Ferry ble skadet etter å ha spilt flere treningskamper for førstelaget den sommeren. Det skulle gå nesten tre år før han spilte regelmessig fotball igjen.

- I Swindon gjorde han det bra og ble sett på som en publikumsfavoritt. Swindon-fansen har uttrykt frustrasjon på nettet etter at han ble frigitt sommeren 2013 i forbindelse med at klubben måtte halvere sine lønnskostnader.

- Forlot Portsmouth i juni 2014 grunnet familiære forhold. Ferrys familie slet med å etablere seg i byen og Ferry selv slet visstnok med hjemlengsel og ønsket seg nærmere familien i nord. I løpet av sin ene sesong for Pompey gjorde Ferry sine saker greit, men han slet en del med skader og gjorde seg alt i alt lite bemerket som Pompey-spiller.

- Signerte for Dundee i Skottland etter at han forlot Pompey. Med andre ord gikk han fra fjerde nivå i England til øverste nivå i Skottland.

{flike}

simon ferry4