Johannes Bruno Ertl


johnny ertl7Fødselsdato:
 13. november, 1982

Fødested: Graz, Østerrike

Høyde: 1,88 m

Posisjon på banen: Midtstopper/sentral midtbane

Debut for Pompey: 01.09.12 mot Oldham H (0-1)

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 88 kamper (2 mål), 2012-15

Tidligere klubber: Sturm Graz, Kalsdorf (lån), Austria Wien, Crystal Palace og Sheffield United.

Landskamper: 7 A-landskamper for Østerrike

Trivia:
- Kan spille både forsvar og midtbane, men det var som midtstopper han gjorde det så bra hjemme i østerriksk liga at han ble tatt ut på landslaget.

- Var kaptein på Pompey sesongen 2012/13 og ble kåret til årets Pompey-spiller hos de fleste supporterklubbene - deriblant Venner av Pompey.

- Mange supportere var veldig fornøyd med at han valgte å signere ny kontrakt med Pompey til tross for at det ble nedrykk til League Two. Han har derimot ikke prestert som supporterne håpet på i første halvdel av 2013/14-sesongen, og Ertl har etter hvert havnet på benken også når han har vært skadefri. Etter at Andy Awford overtok våren 2014 fikk han derimot mer tillit igjen og Ertl går inn i 2014/15-sesongen som Pompeys visekaptein. 

- I 2014/15-sesongen ble det mye reservebenken eller tribunen på Ertl. Han fikk riktignok 14 seriekamper, men de fleste var som innbytter. Med ny manager ved sesongslutt ble Pompey enig med Ertl om å avslutte kontraktsforholdet. Ertls karriere endte dermed med 88 kamper på tre sesonger for Pompey. Han utmerket seg ikke med fantastisk spill i Pompey-drakten, men han var en av spillerne som var veldig flink til å ta seg tid til fansen både i forbindelse med kamper og ellers. Derfor forlot han Pompey med et godt ettermæle blant supporterne.

Høsten 2015 ble Ertl stemt fram til å bli styremedlem i Pompey Supporters' Trust. 

{flike}

I videoen under ser dere Johnny Ertl bli intervjuet og vise et TV-team rundt i Portsmouth høsten 2013:

 

johnny ertl 

johnny ertl7 

johnny ertl jubler 

johnny ertl takker fansen