kelvin_etuhu1Kelvin Peter Etuhu


Fødselsdato
: 30. mai 1988

Fødested: Kano, Nigeria

Høyde: 1,85 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis (var uten klubb)

Debut for Pompey: 21.01.12 mot Cardiff (2-3)

Pompey: 13 kamper (1 mål) 2012

Tidligere klubber: Manchester City (2006-11), Rochdale (lån), Leicester City (lån) og Cardiff City (lån).

Etter Pompey: Barnsley (2012-14), Bury (2014-)

Trivia:
- Født i Nigeria, men Kelvin Etuhu er vokst opp i England. Han kvalifiserer til spill for både Nigeria og England, men har ikke fått landskamper for noen av dem. Han har antydet at han vil spille for Nigeria om han får sjansen dog.

- Kelvin er en yngre bror av Dickson Etuhu, som har spilt for blant annet Sunderland, Fulham og Blackburn.

- Var et stortalent i Manchester City, men 13. juli 2010 ble Etuhu arrestert etter en voldsepisode i Manchester hvor tre menn ble skadet. Etuhu ble idømt fengselsstraff og fikk sparken i Man City. Etter at han slapp ut fra fengsel sto han uten klubb, men fikk trene med Pompey. Manager Michael Appleton bestemte seg for å tilby han månedskontrakt i Pompey. Etuhu ble i Pompey ut sesongen, og selv om Pompey rykket ned og hadde store økonomiske problemer ga Etuhu uttrykk for at han ønsket å bli i klubben ettersom han var blitt glad i både klubben og byen. Det endte derimot med at han signerte for Championship-laget Barnsley på free transfer i stedet.

- Fikk 46 kamper på to sesongen i Barnsley før han ble frigitt sommeren 2014. Han signerte da for League 2-klubben Bury.

{flike}

kelvin etuhu5

kelvin etuhu3

kelvin etuhu