erik_huseklepp_jublerErik André Huseklepp


Fødselsdato:
5. september 1984

Fødested: Bærum, Norge (oppvokst i Bergen)

Høyde: 1.86 m

Posisjon på banen: Kantspiller, spiss

Overgangssum til Pompey (antatt): 1,5 millioner pund

Debut for Pompey: 20.08.11 mot Bristol (B)

Pompey: 28 kamper (6 mål), 2011-12.

Tidligere klubber: Fyllingen (2004-05), SK Brann (2005-10), AS Bari (2011)

Etter Pompey: Birmingham City (utlånt fra Pompey våren 2012), Brann (2012-)

Landskamper: 35 A-landskamper (7 mål) for Norge. U21-landskamper i tillegg.

Trivia:
- Fikk sitt gjennombrudd som profesjonell fotballspiller for SK Brann, etter å ha imponert i 2.divisjon for Fyllingen. Spilte for Brann i perioden 2005 – 2011, og scoret 35 mål i løpet av 165 kamper for bergensklubben.

- I sin første seriekamp for Brann scoret han med sitt første spark på ballen etter 19 sekunder mot Fredrikstad hjemme på Brann stadion.

- Den 30. januar 2011 ble det klart at Huseklepp hadde signert for AS Bari. Kontrakten var for 3,5 år, men inneholdt en klausul som tilsa at han kunne gå til en annen klubb for samme overgangssum, om Bari skulle rykke ned fra Serie A, noe de gjorde sommeren 2011.

- Bari hadde store økonomiske problemer og måtte selge Huseklepp. Det ble ryktet at blant annet Celtic og Southamp*** var interessert i nordmannen, men han signerte for Pompey 18. august 2011.

- Ved overgangen til Portsmouth måtte Huseklepp si fra seg omtrent 600000 kroner i ubetalt lønn fra Bari. Problemer med å få utbetalt lønn var forøvrig en ”vanlig” affære under hans opphold hos Bari.

- Ble vinteren 2012 utlånt til Birmingham City grunnet Pompeys økonomiske problemer. Birmingham overtok Huseklepps fulle lønn, samt at de betalte Pompey et beløp for å få låne ham. Skulle Birmingham rykke opp, skulle Pompey få ytterligere et beløp. Det skjedde derimot ikke, og Huseklepp returnerte til Pompey etter sesongslutt 2011/12.

- De økonomiske problemene til Pompey forsuret naturlig nok Huseklepps Pompey-opphold. han skrev under på en treårskontrakt med klubben, men spilte i praksis kun et halvt år for oss. Han fikk kjapt høy status blant Pompey-fansen og tilnavnet "Erik the Viking". Han scoret seiersmålet hjemme mot Blackpool med en nydelig volley på overtid. Han scoret to mål da tidligere manager Steve Cotterill kom til Fratton Park med sitt Nottingham Forest og han scoret to mål for Pompey da Peterborough ble slått 3-0 borte. Selv om han også hadde kamper der han var helt anonym, er det de positive øyeblikkene mange Pompey-supportere trekker fram. Fortsatt omtales han blant engelske Pompey-fans som en av deres favoritter.

- En annen årsak til at Huseklepp har et godt ord på seg i Portsmouth fortsatt er at han var en av de godt lønnede spillerne i klubben som sa fra seg mye penger for å berge klubben fra konkurs etter nok en administrasjon og nedrykk til League One i 2012.

- Huseklepp returnerte til Bergen og Brann i 2012. I 2014 opplevde han sammen med en annen tidligere Pompey-spiller, Azar Karadas, nedrykk fra eliteserien til 1. divisjon med sin klubb Brann.

Under ser dere Huseklepps matchvinnerscoring på overtid mot Blackpool.

{flike}

erik huseklepp3

erik huseklepp jubler

erik huseklepp scorer1

erik huseklepp scorer

erik huseklepp

erik huseklepp fortviler

erik huseklepp6

erik huseklepp2

erik huseklepp jubler med kanu

erik huseklepp8

erik huseklepp jubler2

erik huseklepp og varney

erik huseklepp jubler4

erik huseklepp jubler5