david_norrisDavid Martin Norris


Fødselsdato:
22. februar 1981

Fødested: Peterborough, England

Høyde: 1.73 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller

Overgangssum til Pompey: Free transfer

Debut for Pompey: 6/8 2011 mot Middlesbrough B (2-2). Norris scoret i debuten.

Pompey: 42 kamper (8 mål) 2011-12

Tidligere klubber: Boston United (1999-2000), Bolton Wanderers (2000-02), Hull City (utlån), Plymouth Argyle (lån 2002, permanent 2002-08) og Ipswich Town (2008-11)

Etter Pompey: Leeds United (2012-15), Peterborough (2015), Yeovil (2015), Blackpool (2015-)

Trivia:
- Kvalifiserer for spill for Irlands landslag gjennom sin mor som kommer fra Kildare, og har også blitt kontaktet av Irlands landslagssjef angående spill for dem, men ble aldri tatt ut på landslaget.

- Skapte kontroverser under en målfeiring i 2008, som kunne tolkes som støtte til en tidligere lagkamerat som satt i fengsel for fyllekjøring som medførte at to unge gutter omkom. David ble bøtelagt av Ipswich og pålagt å unnskylde feiringen i et personlig møte med foreldrene til de to omkomne guttene.

- Var kaptein i Ipswich, og er en meget rutinert spiller. Takket nei til en ny toårskontrakt fra Ipswich for å bli en del av Pompeys tropp. Da hadde også Leeds vist interesse for ham.

- Ipswich betalte for øvrig 2 millioner pund for Norris da de hentet ham fra Plymouth i 2008.

- Kallenavn: Nosher, Chuck

- Startet karrieren med å gjøre det godt utenfor ligasystemet. Boston United fikk så 50.000 pund for Norris da de solgte ham til Premier League-klubben Bolton i 2000. Det var tidenes høyeste salgssum for Boston. I Bolton fikk han spille både ligacupkamper og FA-cupkamper, men det ble aldri noen Premier League-kamper på ham. Han var utlånt til flere klubber i denne perioden.

- Han endte opp i Plymouth hvor han var en stor suksess. Ipswich Town hadde lenge vært ute etter ham og fikk i 2008 hans signatur. Her ble han etter hvert kaptein under manager Roy Keanes ledelse, men valgte til slutt å forlate Ipswich da de ikke ville gi ham den forlengelsen av kontrakten som han ønsket. Han signerte da i stedet for Pompey som Bosman-spiller.

- Det ble med en sesong i Pompey, men han gjorde en bra sesong hvor han scoret åtte mål fra sin midtbaneposisjon. Aller best huskes han for dette herlige utligningsmålet på overtid mot Southamp***.

- Pompey rykket ned og med sine økonomiske problemer, måtte også Norris slippes. Det endte med at han signerte for Leeds United - en kliubb som lenge hadde ønsket seg Norris. Etter en god start, ble det gradvis mindre spilletid på Elland Road. I starten på januar 2015 ble han frigitt av Leeds. Flere Pompey-supportere ga på sosiale medier uttrykk for at de ønsket ham tilbake til Pompey, men det endte med at han signerte for Peterborough ut sesongen.

- Spilte fem kamper for Peterborough før han sommeren 2015 skrev under for Yeovil på en kontrakt som kunne sies opp på kort varsel av begge parter. Det ble kun én kamp for Yeovil før han i stedet signerte en ettårskontrakt med League One-klubben Blackpool.

{flike}

Her ser du Norris sitt sene utligningsmål mot Southamp*** i Championship. Det vil for alltid sørge for at han blir påspandert pints om han tar turen på pub i Pompey.

 

david norris10

david norris4

david norris

david norris13

david norris og chris maguire
David Norris (t.h.).