wembley_joakim_16Også for Pål Alexander Lea var seieren i FA-cupfinalen 2008 en stor opplevelse å få med seg live. Men det var så vidt han kom seg fram.

 

Kamp: Pompey-Cardiff 1-0 - FA-cupfinalen 2008

Mitt finaleeventyr holdt på å kræsjlande allerede før avreise fra Bergen. Streik blant bakkepersonalet sørget for at alle flyavganger fra Bergen ble kansellert. Jeg fikk avlyst mine siste pasienter den dagen sånn at jeg akkurat nådde Flaggruten til Stavanger. Der traff jeg to Pompey-kolleger, og vi fikk truet en snill dame hos Norwegian slik at hun booket oss om til et fly fra Stavanger. På hurtigbåtkaien utenfor Flesland sto et par hundre mennesker som ikke fikk plass på båten. Men vi skulle til Wembley, og hadde kapret flaggruten om nødvendig!

Chandos
Jeg fikk truffet en del av dere andre på puben Chandos fredagskvelden, men var tilbake på hotellet i anstendig tid. Selve kampdagen husker jeg som en eneste lang fest. Jeg fikk gåsehud allerede da jeg kom ut fra metroen og så berømte Wembley med tusenvis av supportere på plass 3 timer før kampstart. Det var god stemning på puben like utenfor Wembley hvor vi skandinaver var samlet. Artig å treffe dere som jeg ellers bare hadde ”møtt” på forumet.

Gåsehud 2
”Abide with me” og ”God save the queen” før kampstart. Jeg hadde inntrykk av at selve kampen ikke var spesielt god, men har sett den i ettertid på DVD, og da så jeg at vi faktisk spilte rimelig bra, og hadde full kontroll på Cardiff.
Gåsehud 3
Etter at hele troppen, inkl reserver, keepertrenere og materialforvaltere har fått sine medaljer kommer øyeblikket: Sir Linvoy kommer opp og får den største jubelen av alle. Feiringen fortsatte gjennom byen, og endte opp på en pub like ved Trafalgar square. Vi sang ”ABBAWA” sammenhengende i et kvarter. Stemningen var stigende, men jeg visste fortsatt ikke hvordan jeg skulle komme meg tilbake til Bergen. Joakim nevnte at det gikk et fly til Haugesund tidlig søndag morgen. Jeg fikk booket meg inn på dette, rakk så vidt innom hotellet før jeg måtte opp igjen, og tilbrakte søndagen halvsovende på kystbussen med cupfinaleskjerfet som hodepute. En fabelaktig helg!

wembley_joakim_13
Pål til høyre i blå Pompey-drakt. Resten av personene på bildet er andre norske og danske Pompey-venner.